måndag 22 juli 2013

Cheescake med fläder

Förra helgen bjöd vi över våra vänner/grannar.
Jag verkligen älskar fläder & även cheescake. Så slänge ihop två flugor i en smäll. Ojoj kan jag bara säga. Smakade verkligen sommar!
 
Här kommer receptet så ni med kan göra en och njuta!
Botten:
15 st digestivekex
75 g smält smör
 
Cheescake:
4 st gelatinblad
400 g färskost
en burk kessela vanilj
en burk kessela
2 dl koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
1½ dl florsocker
 
Börja med att göra botten.
Smält smöret. Krossa kexen i småbitar. Blanda ihop.
Tryck ut detta i en form med löstagbarakanter. Låt svalna.
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. De ska ligga där ca 5 min.
Blanda alla mejeriprodukter med flädersaft & florsocker i en kastrull.
Dela vaniljstången på hälften och skrapar ur fröna. Lägg dem med de andra ingridenserna i kastrullen.
Låt koka upp, rör om, ställ sedan åt sidan.
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Lägg i kastrullen och lägg i dem i kastrullen. Rör om och låt de smälta.
Häll nu blandningen över botten. Ställ i kylskåp i några timmar ca 5.
 
 
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak
 

1 kommentar: